keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Joka poijalla pitää olla autoja.....eikä niitä voi olla liikaa :)

On todella suuri ilo saada kuulua facebookissa toimiviin ompeluryhmiin,meidän oma paikallinen ryhmä on sopivan pieni ja ryhmän jäsenet todella ihania ihmisiä,toisiin olen kerinnyt tutustua paremmin jo ihan livenäkin. Yksi näistä on Sikaihanan Kerttu,hänen kanssaan on tullut treffailtua aina silloin tällöin.

Ilman Kerttua nämä ompelukset eivät olisi edes valmistuneet,sillä tuon apinatakin osalta olin jo kerennyt heittämään toivoni  ihan totaalisesti. Valmiiksi ommellut saumat nimittäin kiemuretelivat pahemmin kuin kastemato :D

Eikä mitä Kerttu poikkesi kylään purki saumat ja sääti saumurin ,niin saatiin aikaiseksi uudet ihanan suorat saumat,takki oli siis pelastettu. Takki oli kuitenkin liian pieni poitsulle jolle se alunperin piti tulla,onneksi raglansaumat pelastaa paljon . Hihat ja helma lyhentämällä saatiin siitä sopivan kokoinen meidän pienelle neidille.

Resorin leikkaaminen oli seuraava ongelma joka tuotti päänvaivaa sillä en halunnut rumia saumanyhdistys kohtia pitkin takin reunaa,Kerttu kyllä kädestä pitäen opasti kuinka resoria leikataan spiraalina mutta eihän se oppi perille mennyt varmaan vaikutti sekin kun naperot pyöri ja hyöri jaloissa vaatien sitä tai tätä alvariinsa :D Onneksi netistä löytyi Nauravan napin blogi siinä on oikein hyvin näytetty ja selitetty kuinka tuo resorin leikkaaminen tapahtuu. Tällainen hidas hämäläinenkin sen ymmärsi kun hetken rauhassa mietti :)

Vetoketjun ompelukaan ei ole meikäläisen mielipuuhaa ja edellisestä ompelukerrasta on tainnut kulua liki 15 vuotta. Mutta eihän tuo nyt sitten niin vaikeaa ollutkaan kun muistelin,Kertun vinkeillä sekin sujui ongelmitta. Iso kiitos Kerttu <3


Ihana kolme autoa joustofrotee on Naperonutusta ja poitsun oma valinta,takki on vielä reilu ja saa ollakkin että menee koko kesän ja syksyn.


Tähän tein kunnon taskut että mahtuu kädet tai jotain pientä jemmattavaa :)


Apinakangas on Eurokankaan collegea jossa sisäpuoli on pehmeää ja pörröistä,tätä ei valitettavasti riittänyt huppuun,mutta on oikein kiva näinkin.


Tässäkin hieman kasvunvaraa ja saa ollakkin,molempiin takkeihin laitoin pitkät hihanresorit että käyttöikä olisi pidempi.

2 kommenttia:

  1. Oleppas hyvä vain :) Ja ihana tuosta apinasta tuli eikä yhtään poikamainen!

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi, tosi hienot etenkin tuo autohuppari! Poika tykkää taatusti :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi <3