sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lohishattuja


Pitkään olen ihaillut muiden blogeissa vilahdelleita Lohishattuja ja on tehnyt itsekkin mieli tehdä omille lapsille sellaiset,nyt sitten Millamarin blogissa sellaiset tuli jälleen vastaan ja niiden innoittamana tälläiset lakit sitten syntyivät.
Lämpöisille lakeillehan on aina talvella tarvetta,näissä lakeissa on siis oma kaava joka istuu oikein hyvin päässä. Suojaa loistavasti korvat ja niskan,nauhojen ansiosta pienempikään lapsista ei saa revittyä hattua päästään..

Näkemäni lohishatut oli tehty niin, että niissä on korvan päällä poikkisauma,mutta itse halusin tehdä yhtenäisestä kappaleesta hatun. Hyvinhän se onnistui,tosin kangas hukkaa tulee varmasti enemmän kuin jos laittaisi sen poikkisauman. Hukkapalat hyödynnän lakkien "piikkeihin"ja muihin pikku ompeluksiin.


Lakin päälliosa osa on velouria ja sisällä on päänmallinen fleecevuori,sillä jos tuo vuori olisi hatun päällisen mallinen niin hattu putoaisi suoraan silmille :D

Näissä hatuissa py koot 50+ ja 45+ aika tarkkaan saa tuon koon mitata sillä nämä eivät veny niin paljon kuin trikoosta valmistetut hatut ja pipot.

Itse olen oikein tyytyväinen hattuihin ja lapsetkin olivat mielissään uusista hatuista :)

5 kommenttia:

 1. Kivat on hatut, tämäkin idea pitäisi joskus toteuttaa...

  VastaaPoista
 2. Hienot hatut! Meillä kanssa lohishattu on tytön suosikkeja :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille kommentoineille,on niin mukava kun jätätte luettavaa <3
  Tää malli on ehdoton suosikki nyt meillä ja poitsulle pitääkin heti tehdä toinen erivärinen hattu johon tulee fleecevuori,kun tuo hänen hattu on kokonaan velouria ja sillä ei kovemmilla pakkasilla tarkee :/

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi <3