tiistai 20. marraskuuta 2012

Kulta-aika lapsuuden


Ottobren lehdestä 4/04 löytyi ihanainen Peppi essumekko jollaisia paljon äidit ja mummut lapsuudessani tekivät muiden liivihameiden ohella pienille tytön tylleröille.
Täytyihän sellainen sitten omallekkin tytölle tehdä ja tälläinen siitä sitten tuli


Mekon päälikangas on puuvillaa ja ostettu Kangas-mallasta,vuori on sienitrikoota ja ostettu HalpaHallista.Nepparit on kirpparilöytöjä.
Koska olen aivan onneton vinonauhan ompelija niin päätin tehdä mekon vuorellisena ja säästää näin hermojani,kun koskaan en saa sitä nauhaa asettumaan kauniisti.

Muutoinhan mekon ompelu sujui vaivatta mutta ilman pieniä kömmähdyksiä tämäkään ei valmistunut.Kyllä sitten laittoi harmittamaan kun ne kömmähdykset sattuivat nepparien kohdalle.........löin sitten vastakappaleen väärinpäin.
En ruvennut repimään neppareita pois,sillä kokemuksesta tiedän että mekkokangas siinä olisi repeytynyt,taitoin olkaimen kaksinkerroin ja ompelin reunasta kiinni.
Ommeltu olkain jää päällikappaleen alle eikä sieltä näy ulospäin.

Mekon koko on 86cm mutta on niin reilu kooltaan että vastaa paremmin kokoa 86/92cm joten meidän pikku-neiti tähän hukkuu :D

6 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat ja sopivat niin hyvin yhteen!!! Onneksi reilu koko on parempi kuin nafti. Lapset tuppaavat kasvamaan :D. Mutta ihana, ihana (taas kerran)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,itsekkin tykkään kankaista harmittaa vain kun tuli niin suuri :( Tarttee tehdä uusi paria numeroa pienempi ;)

   Poista
 2. Tosi ihana, enpäs ole itse kokeillutkaan puuvillakangas trikoo yhdistelmää. Näyttää hyvin onnistuneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ensimmäinen puuvillakangas trikoo yhdistelmäni ja onnistui vuorin laittaminen kerralla :)Trikoolla oli helppo vuorittaa kun on joustavaa materiaalia.

   Poista
 3. Mä just kans mietin että miten se vuoren ja päällikankaan yhdistäminen onnistuu jos toinen on trikoota ja toinen puuvillaa. Ei kai se trikoo rypyty ommellessa kun joustaa? Kivannäköinen lopputulos ja pirteä essumekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piksu ei ainakaan mulla mennyt trikoo ryppyyn vaiks onkin joustavaa,mutta saattoihan olla ensikertalaisen tuuria :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi <3