tiistai 26. marraskuuta 2013

Haalari harjoittelut jatkuu....

Yöhaalari harjoitukset jatkuvat,omalle neidille tehty haalari onkin niin mukava päällä että sellaisia tarvitsee tehtailla lisää, eipähän ole sitten nukkuessa napa paljaana :)
Nyt hiukan levensin puntteja ja vielä madalsin haarasaumaa,tosi hyvä haalari tuli ja trikookin on aivan ihanan pehmeää mutta silti napakkaa. Tämän leppistrikoon ostin taannoin käydessäni Rauman jättirätissä,sieltä muutama muukin kivan kangas tarttui kyseisellä kyläilyreissulla matkaan. Vähänlaisesti tuossa kyseisessä liikkeessä mitään kivoja trikoita oli mutta tosi paljon olisi ollut kivoja puuvilloja ym. samantapaisia kankaita.

Haalari on jälleen koossa 92/98cm ja mitoitus on hoikalle lapselle sillä sen verran kapea malli tämä on.





Sitten hiukan pienempikin haalari tuli tekaistua,tässä koko 68cm,norsutrikoo ostettu Kangas-mallasta ja on ihanan pehmoista sopii oikein loistavasti pienen lapsen iholle :)


Kyllä tuo haarakiilan ompelu vaan ihan oikeasti tarvitsee harjoitusta,välillä se menee kuin vettä vaan ja sitten toisiunaan saa purkaa kerran jos toisenkin että saa kangaskerrokset nätisti istumaan ilman ryppyjä.
Koskahan sitä ottaisi itseään niskasta kiinni ja harjoittelisi sen vetoketjun ompelun....

perjantai 22. marraskuuta 2013

Samistelua

Kankaiden yönä tuli tehtyä Mussukoille tilausta,mukaan lähti muutama metri ihania kankaita joista osasta täälläkin on jo vilahdellut kuvia.

Sienitalo oli yksi niitä kankaita mitä oli ihan pakko saada ja voi kuinka ihanan pehmeää se trikoo onkaan,tämä kangas oli sellainen mistä äiti oli paljon enemmän innoissaan kuin naperot mutta eiköhän nuokin paidat silti käyttöön pääse.

Naperoille valmistui siis samistelupaidat koossa 92cm ja 116cm


Samaisen putiikin Kultakutri oli kangas jota meidän neiti himoitsi,hän kyseli ja varmisteli moneen kertaan paitaa tehdessä että se varmasti tulee hänelle eikä jollekkin muulle lapselle :D


Sampsukastakin tuli joku aika sitten tilailtua kankaita ja niin mukaan tarttui Elefantit vai olikohan kurbits,ihan sama mikä lie mutta kaunista kangasta kaikesta huolimatta :D Jokin tässä kuitenkin pienellä neidillä tökkii,kun oli sitä mieltä ettei hän fanttipaitaa tarvitse :/ Saas nähdä suostuuko päälleen laittamaan.


Housut jo aiemmin valmistuneet,kamera hassusti vääristää resorien väriä ovat oikeasti paljon tummemman violetit kuin kuvassa.

torstai 21. marraskuuta 2013

Yöhaalari

Kovasti mielin meidän pienelle neidille haalareita vaikka tiedän ettei ne kovin käytännölliset olekkaan kun potalle pitää päästä tuon tuostakin ja neiti ei sitten saa itse haalaria pois päältä.
Sopivaa kaavaakaan ei ollut,kun en ole omille lapsille koskaan aiemmin haalareita valmistanut,kaavankin pitäisi olla sellainen missä ei olisi vetoketjua sillä sen ompelemista inhoan.

Uusimmassa Ottobressa oli Indian elephantin kaava jolla jo testailin haalarin ompelua tosin vauvakoossa,saman mallinen kaava siis toimisi hyvin ilman neppareita mutta tuossa kaavassa koot eivät riittäneet meidän 92cm pitkälle neitokaiselle. Ottobren kevät numerosta 1/13 löytyi sitten Villikkohaalari joka oli malliltaan samanlainen, niinpä tuo kaava pääsi testaukseen vaikka koot päättyivätkin 86cm.Lisäämällä hiukan pituutta hihoihin ja puntteihin sekä haarasaumaan saatiin suht sopiva haalari neitokaiselle. 

Mutta ei tästäkään kaavasta "jumpsuittiin" ole sillä puntit ja hihat ovat aivan liian kapoiset päällivaatteeseen :( Jos tällä kaavalla vielä innostun toisen haalarin tekemään niin siihen pitäisi saada hiukan lisää leveyttä kauttaaltaan vaikka neiti onkin hoikka varreltaan.


Kangas triteksiltä ja aikas ohutta trikoota,mikä tekikin haarasauman tosi vaikeksi ommella tuosta resorikanttien kohdalta,purkaa sain useamman kerran tuon haarankohdan ennen kuin sain kaikki kerrokset menemään nätisti päällekkäin.


 Mitä löytyy verhojen takaa ?


 Sen verran saatiin lisäpituutta haarasaumaan ettei kinnaan vaikka vähän jumppaisikin :)


Tässä vielä sadepäivän puuhaa,laiskan äidin piparit. Mennään siitä mistä aita on matalin,valmiit piparit kaupasta,sokerikuorrutetta ja erilaisia kakunkoristeita,hyvin kului lasten aika pipareita koristellessa :)

maanantai 18. marraskuuta 2013

Vauvantuoksua......

....on aistittavissa ainakin joissain tuttavaperheissä alkuvuodesta,ei siis meillä kuten seuraavista kuvista voisi päätellä :D

Tilkkulaatikkoon tuppaa kertymään isot pinot pieniä kankaanpaloja mistä ei saa enään meidän naperoille mitään järjellistä vaatetta,niinpä päätin että alan tuhoamaan näitä tilkkusia ompelemalla nuken vaatetta ja pieniä vauvanvaatteita. Ainut harmi tässä on ettei meillä ole sopivan kokoista nukkea saati sitten vauvaa jolle voisi näitä ihanuuksia sovitella nyt en sitten tiedä kuinka nämä pikkuruiset vaatekappaleet istuvat päällä :(

Haalaria en ollut koskaan aiemmin tehnytkään ja kaavakokeiluun pääsi uusimman Ottobren Indian elephant jota hieman muokkasin. Mussukoilta tilattu Bunny ride päätyi ensimmäisen haalarin koekappaleeseen se oli ensimmäinen haalari jonka siis olin ikinä valmistanut ja se onnistuikin yli odotusten sillä mitään en joutunut ratkomaan ja ompelemaan uudestaan mikä on ihme,yleensä kaikissa uusissa kaavakokeiluissa käy niin että ompelen pää märkänä lukematta ohjeita ja huomaan hetken päästä ettei se nyt näytäkkään yhtään siltä miltä pitäisi :D

Haarakiila olikin se joka tuotti vähän vaikeuksia,mutta kun sen ompeleen apuompeleella kiinni takakappaleeseen sivusaumojen vielä ollessa auki niin sillain sen tuntui saavan kaikista parhaiten kiinni,sitten kiinni sivusaumat ja lopuksi haarasauma kiiloineen päivineen :)

Kaikki vaatteet ovat koossa 56cm ja tällaiset määrät olen niitä saanut tähän mennessä valmiiksi,vielä on listalla muutamia bodeja ja mahdollisesti haalareita :)



Tyttöväriset minivaatteet koossa 56cm ,sydäntrikoo Rauman Jättirätistä,kisut Noshilta,loput kangaskirpalta,Sampsukasta ja Lasten Taikamaasta.



Poikaväriset minit koossa 56cm Bunnyride Mussukoilta,velourit Kangas-mallasta ja loput jo aiemmin mainituista nettikaupoista.


Jotain jää itsellekkin jemmaan vaikkei meille enään lapsia olisi tulossakaan,sillä jotkut kuosit on vaan niin ihania ettei niistä raaski luopua. Sellainen on tämä Miina ja Manu jotka jo aikoinaan seikkailivat vanhimpien lastemme kirjoissa ja olivat kovasti tykättyjä.
Muistakin ihanista kuoseista joista on vaikea luopua ompelen pieniä bodeja,nämä rakkaudella ommellut vaatekappaleet kätken kastemekon kanssa samaan laatikkoon odottelemaan mahdollisia lapsenlapsia jos ei omia lapsia enempää ilmaannu :)

Nuken vaatekomeron täydennys

Meillä asuu pieni äiti joka tykkää hoivata vauvojaan välillä enemmän ja välillä vähemmän,toisinaan vauvat saavat maata päiväkausia vaunuissaan ilman että tämä pikku-äiti niitä muistaa hoivata ja toisina päivinä niitä sitten kuljetellaan ympäri huushollia.

Vauvat on yhtä lukuunottamatta kotiutuneet meille kirpparin kautta ja ikävä kyllä vaatteet niillä on ollut mitä sattuu ja uusien vaatteiden tekemistä olen jahkannut kaavojen puuttuessa. Eikä niitä kaavoja nytkään mistään löytynyt tähän hätään joten nämä vaatteet on itse kaavoitettu ja sopii reilut 40cm pitkälle nukelle.

Vielä olisi tarkoitus tehdä muutama erilainen mekko/tunika kunhan kokeilen ensin kuinka tuo pää mahtuu normaalista pääntiestä läpi sillä ihan joka mekkoon en haluaisi laittaa neppareita tai tarroja.


Jos kanttaamista haluaa harjoitella niin tässä on mukava pieni näpertelyn kohde missä sitä voi reenailla :)



Ihanaakin ihanampi satumetsän soiro riitti juuri ja juuri pieneen paitaan,kaveriksi se sai pinkit velourpöksyt resorivyötäröllä.


Tästä tuli jonkin sorttinen kotitakki,vaikka tyttö kyllä heti sanoi tämän olevan yömekko mikä puetaan vauvalle kun mennään illalla nukkumaan :)

torstai 7. marraskuuta 2013

Sydämellinen Arctic sun

Uusimman Ottobren kolahdettua postilaatikkoon mietin miksi ihmeessä tilaan käsityölehtiä,kun kuitenkin yleensä omepelen vaan ihan peruskaavoilla perusvaatetta. Uusinta lehteä selatessa muistin taas miksi niitä tilaan,sillä lehdestä löytyi taas muutama mukava malli joka oli kokeilemisen arvoinen :)

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Arctic sun tunika joka näytti oikeen kivalta kuvassa.
Kankaaksi valikoitui Rauman Jättirätistä hankittu sydän trikoo joka ehkä sittenkin on turhan jämäkkää kyseiseen malliin kun reunat eivät laskeudu kauniisti :(

Korjattavaa kaavassa on meidän hoikalle neidille sillä leveyttä on aivan turhan paljon,muutoin tuo 92cm koko on juuri sopiva saman mittaiselle neitokaiselle. Seuraavan tunikan tällä kaavalla teen sitten korjattuna ja ohuemmasta trikoosta :)

 
Jalkaan sattui kotipöksyt jotka on Tutan velourisista puolipotkareista joskus poikkastut :D


Pyjamaksia

Meillä on neiti nyt sitten jättänyt body ja haalari ajan taakseen,kun on alkanut aktiivisesti käymään potalla :) Niimpä kaikki edellä mainitut on joutaneet kirpparille ja neidin hyllykkö tyhjentynyt uhkaavasti,kova pula on siis yökkäreistä ja alukerrastoista.

Muiden ompeluiden ohessa olen niitä sitten koettanut keritä väsäämään,tässä nyt pari jo valmistunutta. Paita ihan peruskaavalla tehty ja housut OB:n Little houses kaavalla joka on niin mainio vielä yövaippaa tarvitsevalle :)

Pingviinit tilattu joskus Sampsukasta ja kukkakangas ostettu Triteksiltä. Kukkakangas on aivan loistavaa juuri sopivan ohutta ja ihanan pehmeää niin kuin yövaatteen tulee ollakkin.
Kangas ei kovasti pakalla minua huudellut sillä makuuni se oli aivan liian kirjava,kangasta tulin ostaneeksi sen käteen tuntuvan laadun perusteella niin violettina kuin keltaisenakin.

Onneksi ostin sillä valmiina tuo yökkäri on oikein kivan näköinen,keltaisesta valmistui myös samanlainen :)


Näissä on muvasti tilaa,ei hierrä eikä kierrä mistään. Molemmat kokoa 92/98cm
Hui kuinka nopiaan tuo meidän vauva kasvaa....