torstai 21. marraskuuta 2013

Yöhaalari

Kovasti mielin meidän pienelle neidille haalareita vaikka tiedän ettei ne kovin käytännölliset olekkaan kun potalle pitää päästä tuon tuostakin ja neiti ei sitten saa itse haalaria pois päältä.
Sopivaa kaavaakaan ei ollut,kun en ole omille lapsille koskaan aiemmin haalareita valmistanut,kaavankin pitäisi olla sellainen missä ei olisi vetoketjua sillä sen ompelemista inhoan.

Uusimmassa Ottobressa oli Indian elephantin kaava jolla jo testailin haalarin ompelua tosin vauvakoossa,saman mallinen kaava siis toimisi hyvin ilman neppareita mutta tuossa kaavassa koot eivät riittäneet meidän 92cm pitkälle neitokaiselle. Ottobren kevät numerosta 1/13 löytyi sitten Villikkohaalari joka oli malliltaan samanlainen, niinpä tuo kaava pääsi testaukseen vaikka koot päättyivätkin 86cm.Lisäämällä hiukan pituutta hihoihin ja puntteihin sekä haarasaumaan saatiin suht sopiva haalari neitokaiselle. 

Mutta ei tästäkään kaavasta "jumpsuittiin" ole sillä puntit ja hihat ovat aivan liian kapoiset päällivaatteeseen :( Jos tällä kaavalla vielä innostun toisen haalarin tekemään niin siihen pitäisi saada hiukan lisää leveyttä kauttaaltaan vaikka neiti onkin hoikka varreltaan.


Kangas triteksiltä ja aikas ohutta trikoota,mikä tekikin haarasauman tosi vaikeksi ommella tuosta resorikanttien kohdalta,purkaa sain useamman kerran tuon haarankohdan ennen kuin sain kaikki kerrokset menemään nätisti päällekkäin.


 Mitä löytyy verhojen takaa ?


 Sen verran saatiin lisäpituutta haarasaumaan ettei kinnaan vaikka vähän jumppaisikin :)


Tässä vielä sadepäivän puuhaa,laiskan äidin piparit. Mennään siitä mistä aita on matalin,valmiit piparit kaupasta,sokerikuorrutetta ja erilaisia kakunkoristeita,hyvin kului lasten aika pipareita koristellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi <3