torstai 23. lokakuuta 2014

Tilkkupeittoja

Pitkään olen ihallut Sikaihana blogistin valmistamia vauvan tilkkupeittoja ja ihmetellyt kuinka jollain voi olla niin hyvä värisilmä että peitoista tulee kerrassaan upeita. Omista ompeluksista on kerääntynyt huimat määrät kangastilkkuja ja nyt sitten päätin ottaa ottaa itseäni niskasta kiinni ja kokeilla tehdä tuollaista vauvanpeittoa.

Siis eihän tämä nyt tietenkään ole mitään ydinfysiikkaa,mutta tuo tilkkujen asettelu niin että ne jotenkin sopivat toisiinsa.....se onkin sitten toinen juttu :D

Asettelin tilkut hienosti valmiiksi pöydällä ja keräsin ne sitten pinoihin rivi kerrallaan ja kuvittelin  tuosta noin vaan surauttavani ne peitoksi,hah,hah saahan sitä kuvitella !

Tälläiselta löyhäpäiseltä ompelijalta se olisikin ollut saavutus jos ensimmäinen peitto olisi mennyt nappiin,jossain vaiheessa kun rivejä ompelin niin keskittyminen herpaantui ja järjestys meni sekaisin (onneksi en tehnyt pienemmällä tilkkukoolla ). Eikä siinä mitään valmiissa peitossa joku tarkkasilmäinen bongaa heti pienen keskittymisvirheen vaikkei tuo onneksi käyttöä haittaa :D

Edellä mainittu blogisti varoitteli että tilkkupeittojen ompelu on harrastus johon jää koukkuun ja niin kävikin, kun ensimmäisen sai ommeltua piti tehdä toinen ja sitten leikata lisää tilkkuja että saa ommella lisää peittoja. Nyt niitä on sitten kaksi valmiina ja kaksi keskeneräisenä sekä tilkkuja silputtuna iso laatikollinen :D

Peitot on kooltaan noin 60x80cm,taustapuolella on lämmin ja pehmeä fleece. Peitto käy hyvin vauvan köllöttely alustaksi tai vaikka vaunupeitoksi se on myös ihana ja taatusti uniikki lahja perheeseen johon odotetaan perheenlisäystä.


Tässä on ensimmäinen peitto,tuli kaiken kaikkiaan aikas ihana vaikka pientä keskittymisen herpaantumista onkin tässä havaittavissa :D Taustana harmaa ihana paksu ja pehmeä fleece.


Tässä se keskittyminen sitten onnistui jo paremmin :D Tässäkin taustana fleece.


1 kommentti:

  1. Tosi nätit tilkkupeitot! Jos keskittymisen puute vaivaa, voithan laitella neliöt myös sikin sokin. Vihreä toimii vielä sinistäkin paremmin sulla, kun siinä on keskiväristen neliöiden lisäksi myös vaaleita ja vähän tummempia.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi <3