perjantai 17. toukokuuta 2013

Haalarit pienelle ja vähän isommalle

Kyllä se vaan on hienoa että Facebookista löytyy ryhmiä missä on samanhenkisiä immeisiä ja saa ihania inspiroivia ideoita :)

Haalareita pikku-neidille olen himoinnut jo pitkän tovin niitä kuitenkaan uskaltamatta tehdä kun sopivaa kaavaa ei ole ollut tarjolla. Fb:n eräässä ompeluryhmässä oli ihanat joustofrotee haalarit näytillä,niistä sain sen viimoisen potkun persauksiin joka laittoi minut kokeilemaan haalareiden ompelua.

Ensin niitä koitettiin pienelle nukkevauvalle joka on neidille kovin rakas ja tarvitsee myös aina silloin tällöin uusia vaatteita.


                                                    Kankaaksi löytyi sopiva collegepalanen                                                                      Vielä takaakin

Kaavojahan ei näihinkään ollut vaan on vähän mittailtu nukkea ja summissa piirretty........

Ja sitten ne neidin haalarit,ihanaa käpynen joustista ostin ison palan fb:n kangashamsterit ryhmästä silloin jo ajatellen että noista toteutan ne himoitsemani haalarit :)

Kaavaa näihin ei siis ollut ja eihän se leikkuukaan sitten mennyt kuin strömsössä.....leikkasin nimittäin kappaleet niin etten huomioinut etu- ja takaluolen eroa haaroväliin. Siis taitteelta ajattelin että saisin etuosasta yhtenäisen,mutta ilmeisesti yllättävä helle pehmitti päänupin ja leikkasin siis toisen molemmat kappaleet taitteelta ja sain yhden kokonaisen kahdella takahaaralla ja toisen kokonaisen kahdella etuhaaralla :(
Jouduin siis kuitenkin puolittamaan molemmat kappaleet keskeltä jotta sain kelvollisen housun haarakappaleen.

                                                            Koko näissä noin 86cm


                                Kivat näistä kuitenkin tuli ja hyvän malliset,neiti tykkää kovasti :)

2 kommenttia:

  1. Voi itku miten ihanan haalarikaavan olet saanut tehtyä. Tojtisiko pyytää, että saisin joskus pikakurssin? Tai piirtää kaavan. Minulla tuo saksin vaan tekeminen on ihan mahdotonta, koska silloin kaikista vaatteista tulee loppujen lopuksi pikkuhousuja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pikkupippuri :) Kaavan saat kyllä piirtää,mutta pienentää en taida sitä osata,nämä itse piirretyt kun tahtoo tulla tällaisia yhdelle koolle täsmääviä :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi <3