maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ihanaiset kukkaset

Tässä tämän Mamman vanha lemppari paita joka jo kovin kulunut ja nyppääntynyt,malli on Kapphalin ja koko 44/46.
Tämän paidan purin osiksi jotta sain kaavat uuteen paitaan, ja tässä tulee uusi paita :)


Kangas on Triteksin paloja joita sattui käsiin osumaan kasittain mutta eri värisinä.Tässä tämä Mammalle valkattu enemmän minun näköiseni väritys.
Paita on paksumpaa trikoota kuin alkuperäinen versio muttei ollenkaan hullumpi päällä vaikka vähän "tönköltä" henkarissa näyttääkin.



Tässä samaista kangasta mutta ihanan violeteissa sävyissä,piristeeksi laitoin roosan punaiset resorit jottei mekko olisi yhtä ja samaa puuroa. Malli on Ottobren Hoopsista muokattu pidemmäksi ja leveämmäksi ja koon 92cm on juuri sopiva meitin 80cm vaatteita käyttävälle neidille :)


Tässä meidän neiti poseeraa uudessa mekossa :)


Tässä Mamman ja tyttären uudet vaatteet :)


Vielä yksi huonosti onnistunut poseeraus kuva :/

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lisää kypärämyssyjä

Tähän kankaaseen en saanut sitten millään makua,sen varmasti tekee tuo valkoinen pohja kun jotensakin vierastan lapsella valkoista väriä. Mietin jo värjäänkö kankaan vai mitä ihmettä tälle teen ja tätä kun tuli vielä ostettua myös keltaisilla kuvioilla,eikä ne tuntuneet kenellekkään kelpaavan edes pipon muodossa,mutta ehkä muillakin ihmisillä minun lisäkseni oli vaikeuksia hahmottaa miltä tämä näyttäisi pipona.

Sitten tartuin saksiin ja kaavoihin,aloin silputa kankaista kypärämyssyjä ja kas kummaa nythän tuo kangas onkin aivan eri näköinen ja oikeen kiva tässä muodossa :)


Tämä kuosi onkin sitten toinen juttu,tämä on niin herkullinen melkein värissä kuin värissä :)
Tuntuu olevan monen muunkin suosikki kuosi :D


lauantai 21. heinäkuuta 2012

Katse kohti syksyä


Pipo kankaiden lopuista tekaisin neidille parit kypärämyssyt ja tumput syksyä varten. Kypärämyssyn kaava on niin hyvä,kun se istuu täydellisesti päässä eikä tuuli pääse puhaltamaan korviin ja niskaan :)
Vuorettomat trikoo tumput taas suojaavat käsiä nukkuessa rattaissa päikkäreitä.
Turkoosi Myssy setti sopii melestäni loistavasti kirpparilta löytämääni Lassien välikausihaalariin joka on ehkä hieman poikamainen......



Tässä neiti sovittelee myssyjä ja kuten kuvasta näkyy tämä myssy istuu kuin hansikas käteen :) Riittävän pitkä kaulaosa suojaa ja lämmittää hyvin haalarin alla.

Ja niinhän siinä sitten kävi,taas innostuin aivan liikaa mahdottoman hyvästä myssystä ja niinpä niitä sitten tuli surauteltua useampikin kankaan  lopuista :)


Näin monta ihanaa ja herkullista vaihtoehtoa kerkesin surauttamaan,tähdelliset ovat yllä olevissa kuvissa neidillä sovituksessa jotta näkee tuon kaksivärisyyden.Punaisessa toinen puoli pinkki ja turkoosissa toinen puoli lime. Kaikki nämä ovat kokoa n. 44cm ja lähtevät myyntiin Facebookin kirppareille :)

Tilauksesta voin näitä tehdä myös muun kokoisina.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Uusia trikoita

Uusia trikoita tuli ja oikeastaan melkein kaikki jo menikin :D Vanhaa tilausta vielä jäljellä kun niillä ei tunnu suurta kysyntää olevan,mutta ilemeisesti päätyvät leikkuupöydälle ja muotoutuvat joksikin muuksi kuin pipoksi :)

Kankaat jälleen tilattu Kangas-Mallasta, täältä olen kaikki trikoot viime aikoina tilannut,kun puodissa on nopea toimitus ja erittäin ystävällinen asiakaspalvelu. Valikoima trikoissa on laaja ja ne ovat himpun verran edullisempia kuin useammissa kankaskaupoissa.Mitään Lianloa,Jny:tä tai Znokia täältä ei löydy,mutta spesiaalit tilataankin sitten jostain muualta :)

Jos joku haluaa jättää sitovia pipo tilauksia niin silloin voi laittaa väri ja kuositoiveita,tilaan kuitenkin taas pian lisää kankaita.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Sadepäivien ompeluita

Viime päivinä on vettä tullut aivan kiitettävästi,olen ajatellut hyödyntää sadepäivät ja väliin yötkin ompelujen parissa. Kun lapset nukkuvat päivä-ja yöunia on minulla hyvää aikaa seurustella ystäväni  ompelukoneen kanssa :)

Pikku-neidille valmistui tunika paljon kehutun Ottobren Hoops 3/2012 paidan kaavalla.Kaavan olen piirtänyt koosta 92 ja ommellut sen ilman saumavaroja. Koe sovituksessa totesimme tunikan olevan aivan passeli noin 80cm käyttävälle lapselle.

Kangas on ostettu Eurokankaasta alunperin pipoja varten,on ohutta trikoota mutta ikäväkseni sain huomata että se on aika huonosti joustavaa.

Kuosi oli mielestäni ihanan raikas,mutta kun sitä tässä ruudulla valmiina katselin mietin muistuttaako tämä liiaksi yöpukua ?

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Trikoita aikuiseen makuun

Niinpä niin,ihan kuin tämän viikon iso netti kangastilaus ei olisi riittänyt, vaan ei riittänyt ei.Tämän mamman oli aivan pakko lähteä Eurokankaaseen katsomaan mitä kivaa sieltä löytyy.
Ja löytyihän sieltä iso kassillinen trikoopalasia aikuiseen makuun,niistä nyt sitten osa jo jalostui pipoiksi jotka matkaavat myyntiin Facebookin kirppari sivustoille.
Siellä olisi ollut niin monta ihanaa puuvilla kangasta tyttöjen mekkoihin,että varmaan sinne täytyy vielä lähiaikoina poiketa niitä hamstraamaan :)

Trikoot ovat ohuita ja pipoista tein kaksinkertaisia ja lörppä mallisia,ovat siis aivan omiaan viileneviin syysiltoihin :)


torstai 12. heinäkuuta 2012

Trikoo varaston täydennystä

Uutta kangastilausta laitettu sisään suuren kysynnän vuoksi,nyt siis tulossa täydennystä pipo kankaisiin. Ensi viikolla postissa on tulossa violettia ja punaista pilvikuosia,turkoosia ja punaista tähteä,oransseja hippoja,punavalkoista palloa,turkoosia ja limeä kärpässientä. Näistä otan ennakkotilauksia vastaan,koska kuosit riittävät vain noin kolmeen pipoon per kuosi :)
Kankaat on nähtävissä etukäteen täällä jos meinaten joku haluaisi jostain kuosista tehdä ennakkotilausta ja tietysti jokainen haluaa nähdä kuvan kankaasta mistä tilausta on tekemässä,eihän sitä kukaan sikaakaan säkissä osta vai kuinka se sanonta nyt sitten menikään :)

Onpa mukava huomata,että mukaan on liittynyt uusia lukijoita, olette erittäin Tervetulleita :)
Arvontaa lupailin lukijoiden kesken kun kymmenen lukijaa on täynnä,mietin tässä mikä olisi hyvä arvontapalkinto.Olisiko se pipo,kukkaro,tuttinauha vai jokin muu valmistamani tuote,pitäisikö olla esimerkiksi kaksi tai kolme palkintovaihtoehtoa mistä sitten voittaja voisi valita sen mukaan tuleeko tuote lapselle vai aikuiselle,mitä mieltä te olette asiasta ?


tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ihanat perhoset

Niinhän siinä sitten taas kävi että heräteostoksia oli aivan pakko tehdä,lankaa läksin Eurokankaasta hakemaan mutta ulos en päässyt ennen kuin olin hamstrannut mukaani muutaman ihanan puuvillan pienen neidin mekoiksi.Niin ja sain sentään langatkin mitä läksin ostamaan,joskus on jopa käynyt niinkin että hurmoksessa olen tyystin unohtanut sen mitä menin hakemaan ja lähtenyt kaupasta kassi täynnä muita ihanuuksia :D

Perhoskangas siis Eurokankaasta ja vaaleanpunainen kangas omista kätköistä. Tulikohan muuten liian vaaleanpunaiset hihat ? Mutta kun kätköistä ei löytynyt muutakaan tähän sopivaa kangasta :/

Kaavaa vissiin voi kutsua omaksi,kun Ottobren kaavasta tässä on jäljellä vain hihan malli,muuten on aivan oma sovellus :D

Kaula-aukko jäi laskosten ja kanttauksen jälkeen mielestäni liian suureksi edestä niinpä sitten pujottelin sinne kuminauhan ja heti näyttää paremmalta.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pikkuneidin kesämekko

Otapa sitten tällaisesta matosesta kuvia,kun neiti heiluu ja kiemurtelee minkä ehtii,taisi olla tämä ainut onnistunut kuva noin kymmenen kuvan sarjasta,kaikki muut olivat enemmän tai vähemmän heilahtaneita :D

Pikkuneidille uusi kesämekko ja hattu ihanasta kirpparilta löytyneestä verhosta.Kyllä kannattaa vierailla Raumalla ja kiertää kirppareita,kun tekee näin hyviä löytöjä,samalla kierroksella tarttui meinaten mukaan iso kassillinen muitakin kankaita ja ompelutarvikkeita hyvin huokeeseen hintaan :)

Tämä kangas lienee jonkin kotimaisen tehtaan aikanaan valmistamaa puuvillaa, Kankaassa on ihania tulppaaneja ja muita kukkasia. Kaava on sama kuin näissä mekoissa mutta kaulaukkoon ja hihansuihin on pujotettu kuminauhat. Lakki on tehty Ottobren netti kaavalla ja siitä harmikseni tuli hieman liian nafti :(

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ihanat trikoot

Eilen postipoika toi odotetun pakettikortin tullessaan,nimittäin Kangas-Mallasta tilaamani ihanat trikoot olivat saapuneet postiin noudettaviksi. Näitä herkkuja hehkuttelin jo viikonloppuna veljen vaimokkeelle ja harmittelin kun eivät vielä viikonlopuksi kerinneet saapua.

Näistä on nyt sitten tarkoitus tehdä yhtä ja toista pääasiassa kait kuitenkin pipoja,paitoja ym.sellaista. Elikkäs kuvan kankaista otan pipo tilauksia vastaan,vaihtoehtona tavallinen tai "lörppäpipo" :)

Oma poika tilaili heti kärpässieni kuosista pipoa,on toooooosi herkun värinen ja ainakin erottaa missä oma lapsi vipeltää :)